Hem rebut gairebé 300 imatges de processionària!

Des de la plataforma Alerta Forestal ja recollim gairebé 300 fotografies de boscos perjudicats per la processionària al nostre país. Això permet que els ecòlegs de l’equip puguin treure les primeres conclusions, entre d’elles que de forma insòlita la processionària ha afectat severament els boscos tres anys seguits. Les comarques que recullen més punts afectats al mapa d’Alerta Forestal són Osona, el Solsonès i el Berguedà.

Processionària a vista de dron (Espunyola, Berguedà). Autoria: Unitat InForest (CREAF – CTFC).

Des de que es va llançar la iniciativa el mes de novembre ja s’han rebut en total 325 fotografies,  de les quals la major part (282) corresponen a boscos afectats per la processionària. I és que aquesta plaga s’ha instal·lat en els nostres arbres per tercer any consecutiu. “Això comença a ser preocupant, ja que la processionària no sol afectar les mateixes pinedes l’any següent. En aquestes condicions els arbres fortament afectats no tenen temps de recuperar-se, es van debilitant i poden acabar morint” explica el coordinador científic d’Alerta Forestal, Jordi Vayreda.

La processionària és una papallona (Thaumetopoea pityocampa) que s’instal·la sobre els pins en la seva fase d’eruga, per menjar-se’n les fulles i completar els seus cinc estadis larvaris. Sobre els pins hi romanen des de finals d’estiu fins a finals d’hivern, refugiades durant les nits fredes en les característiques bosses sedoses que elles mateixes fabriquen. Ara és el moment en que comencen les conegudes processons, que acostumen a coincidir amb la Setmana Santa.

Comparte esta noticia: