El CREAF dona el tret de sortida a la plataforma de ciència ciutadana “Alerta Forestal”

Participar a Alerta Forestal és molt fàcil. Foto: J.Luis Ordóñez (CREAF).

La plataforma de ciència ciutadana “Alerta Forestal”, vinculada al projecte “Boscos sans per a una societat saludable”, que compta el suport de la Fundació Bancaria “La Caixa”, ha iniciat el seu recorregut amb una roda de premsa avui 14 de novembre de 2017 a Palau Macaya de Barcelona.

L’objectiu de la plataforma és crear una comunitat activa de ciutadans i ciutadanes que ajudin a recollir dades sobre els fenòmens que afecten la salut dels nostres boscos (plagues, sequeres, ventades, etc.). En funció del que estigui passant al bosc, promourem diferents alertes al llarg de l’any. Participar en aquestes alertes és molt senzill, només cal fer una foto del bosc afectat per l’alerta i valorar l’estat de salut del bosc fent servir l’eina que hem creat: Alerta forestal.

El projecte Alerta Forestal pretén ser un sistema d’alertes primerenques que ens ajudi a valorar l’estat de salut actual dels boscos catalans, per preveure com serà l’estat de salut d’aquests boscos en el futur emprant models de simulació i tenint en compte el canvi climàtic i altres canvis ambientals que s’estan produint a escala global i local. Sense aquesta informació no es pot estimar com aquests canvis en la salut dels boscos poden afectar la salut de les persones.

ANIMAT I PARTICIPA! SIGUES ELS ULLS DEL BOSC!

També et pots subscriure a la nostra llista de distribució per rebre puntualment els avisos quan s’activin les diferents alertes forestals, els resultats més importants de la nostra recerca i informació útil per fer les teves observacions. Si vols posar-te en contacte amb nosaltres escriu-nos a a.sanchez@creaf.uab.cat.

Comparte esta noticia: