Alerta Forestal ha rebut la primera observació de l’any de l’eruga del boix!

Des de la plataforma d’Alerta Forestal hem rebut la primera imatge d’eruga del boix a Taradell, Osona, aquesta imatge ens l’ha fet arribar la usuària Montse Lleopart Coll.

Segons el cicle de vida de l’eruga, al març les erugues comencen a estar actives i a menjar-se les fulles dels boixos.  Tot i que no es podrà observar l’afectació en els boixos fins al estiu, des de Alerta Forestal animem a fer el  seguiment d’aquesta eruga des d’aquest mes, ja que saber la seva distribució ens donarà pistes de quines zones seran les més afectades i si seran les mateixes comarques que els darrers anys. Recordeu que tant la plataforma web com l’aplicació d’Alerta Forestal tenen activada des del mes d’octubre aquesta alerta i que podeu veure els avisos que hem rebut en el nostre mapa col·laboratiu.

Com vam explicar l’any passat, l’eruga està instal·lada des de 2014 a Catalunya i s’ha estès amb rapidesa pel nostre territori. És important que vigilem l’expansió d’aquesta eruga perquè si els boixos són atacats diverses vegades per aquesta plaga podrien veure’s afectats fins al punt d’acabar morint. Els anys 2017 i 2018 les afectacions es van donar principalment a la Garrotxa i a Osona, aquest estiu comprovarem si continuen sent les zones més afectades o si l’eruga apareix en zones on fins ara no s’havia observat.

Foto de l’eruga del boix a Taradell, Osona. Autora de la foto: Montse Lleopart Coll
Comparte esta noticia: