El TreeMotion ja té guanyadora!

Una seixantena de participants han enviat les seves fotos fetes amb dron des de diversos boscos de l’Estat espanyol, com per exemple Mallorca, Cantàbria, Murcia i Catalunya. La imatge guanyadora ha estat Bosc explotat de la Gloria Pellise amb 24,6 punts (dels 30 possibles).

El jurat ha estat composat per l’Abel Pau, l’Elisabeth Robert i en Jordi Folk, que reuneixen experiència en ecologia forestal, fotografia, art i drons. Han avaluat anònimament les imatges i ells mateixos ens descriuen com s’han sentit a l’hora de fer-ho:

“Aquest concurs demostra que no cal anar massa lluny de casa per trobar indrets bonics”

Abel Pau. Algunes fotos de dron del món són espectaculars i mostren paratges des d’un punt de vista poc habitual. Aquest concurs demostra que no cal anar massa lluny de casa per trobar també indrets molt bonics. Quan veus una foto saps si t’agrada o no des del primer segon, i en el TreeMotion han estat unes quantes les imatges que han fet que gaudís puntuant.

 

“L’absència de bellesa en un bosc és la millor manera de ressaltar la seva bellesa mateixa”

Elisabeth Robert. Els participants realment han sabut expressar la seva connexió amb el bosc i han dedicat el seu temps a fer imatges maques. Vaig escollir les meves preferides basant-me en com de capaces eren de transmetre una història visual sense necessitat de paraules. És curiós com a vegades l’absència de bellesa en un bosc és la millor manera de ressaltar la seva bellesa mateixa.

 

“No es tracta només del perquè fer una fotografia, si no el perquè de presentar-la a un concurs”

Jordi Folk. Participar com a jurat en un concurs fotogràfic sempre és una experiència edificant. Dóna lloc a posar-se en el lloc de l’altre i adonar-nos-en de com pensen els companys de professió. No es tracta només del perquè de fer una fotografia i no una altra, si no el perquè presentar una fotografia a un concurs. La fotografia amb dron és molt més difícil que la fotografia a terra i la formació i especialització en aquest camp de la fotografia aèria, cada cop guanyarà més terreny.

 

Seguint aquests criteris professionals, i tenint en compte la qualitat tècnica de la foto, l’adequació temàtica, la composició i el contingut artístic, han sortit premiades les següents fotografies:

1er premi – Bosc Explotat, Gloria Pellise (24,6 punts)

2on premi – El bosc de la tristor, Carles Palà (23,8 punts)

3er premi – Contrastes naturales, Eduardo Suárez (23,6 punts)

Tot i no haver estat premiades, i com les puntuacions eren molt properes a les anteriors, volem compartir amb vosaltres també les tres següents imatges finalistes:

4t finalista – Lost, Víctor Espadas (23,4 punts)

5è finalista – Entre els molins i el sol, Riki Rojas (23,1 punts)

6è finalista – L’avanç de la processionària, Gloria Pellise (22,5 punts)

Us recordem que les imatges que no seguien les normes de participació han hagut de ser desclassificades. Per això, aquelles que s’havien fet a Parcs Naturals o a zones de vol restringit no han pogut optar al premi. Posem el dron Spark – Seize the Moment – DJI en camí a casa de la Gloria. Enhorabona! Moltes felicitats també a la resta de finalistes i a tots els participants en general. El nivell del concurs ha estat excel·lent i ens han enamorat moltíssimes de les imatges presentades. La puntuació tan ajustada ho reflecteix!

Us animem a participar en les properes edicions del concurs i a aportar el vostre granet de sorra en la plataforma ciutadana Alerta Forestal, enviant les imatges de boscos afectats per sequera, processionària, nevades o ventades que feu amb els vostres drons.

Comparte esta noticia: