La processionària i Alerta Forestal al telenotícies de TV3

La Cori Calero ensenyant la pàgina web d’Alerta Forestal.

Aquest dilluns 2 d’abril la reportera Cori Calero presentava la plataforma Alerta Forestal al telenotícies migdia. Una eina mitjançant la qual  la ciutadania pot ajudar a combatre la plaga de processionària.

Enguany els Agents Rurals han detectat menys boscos afectats que al 2017, però les xifres continuen sent alarmants: 120.000 hectàrees de bosc estan danyades per aquesta eruga. A més, com explicàvem anteriorment, el més preocupant és que està afectant de manera severa els mateixos arbres per tercer any consecutiu, debilitant-los i provocant que, fins i tot, puguin morir. A més, el director d’Alerta Forestal, Lluís Brotons, explica al reportatge  de tv3 que aquells que aconsegueixen sobreviure poden morir més tard a causa de la sequera.

La  processionària, a més, cada cop aguanta millor el fred extrem i és capaç de colonitzar a més alçada. Això fa que s’hagin arribat a veure processons sobre glaçades i boscos amb neu. En són exemple les pinedes de pi roig a l’Alt Pirineu que ara es veuen perjudicades.

Podeu recuperar el reportaje de TV3 en aquest enllaç.

Una processó sobre la neu aquest mateix any 2018. Autora: Clara Ninot.
Comparte esta noticia: