Els ocellaires de l’ICO també vigilen els boscos catalans

Caixa niu. Autor: Lluís Comas.

L’Institut Català d’Ornitologia, una associació sense ànim de lucre compromesa amb l’estudi i el seguiment dels ocells a Catalunya, ha decidit col·laborar amb Alerta Forestal per vetllar també per l’hàbitat d’aquests ocells. Així, els seus col·laboradors podran recollir imatges dels boscos afectats per processionària, ventades, nevades o sequera i enviar-les a l’app.alertaforestal.com.

“Cada cop coneixem millor els canvis que estan tenint les poblacions d’ocells forestals, però és important determinar-ne les causes. Les dades d’Alerta Forestal poden contribuir a entendre millor què està passant en aquestes espècies”  segons el director científic de l’ICO, Sergi Herrando.

L’ICO és una associació amb experiència en projectes de seguiment de la biodiversitat que impliquen a la ciutadania. Més de 5.000 voluntaris d’arreu del país donen resposta a necessitats relacionades amb aquest seguiment. Això posa de manifest un important punt en comú entre l’associació i Alerta Forestal, el convenciment de que la implicació dels ciutadans i ciutadanes en la ciència és necessària.

Comparte esta noticia: