Drons per a l’observació de l’entorn natural

Vols aprendre a fer millors observacions amb el teu dron per a AlertaForestal? El programa de cursos naturalistes de la Institució Catalana d’Història Natural (ICHN) es complementa amb diverses sortides tècniques per conèixer sobre el terreny com es duen a terme determinats projectes de recerca naturalista. En aquest cas, el nostre tècnic en tecnologia dron, en Jaume Balagué, serà un els encarregats d’explicar els secrets per a fer servir drons per a l’observació de l’entorn natural, com per exemple per a AlertaForestal.

DATES
29 i 30 de maig de 2021

PROFESSORAT
Magda Pla, Arnau Campanera i Jaume Balagué, InForest JRU (CTFC-CREAF).

CAL QUE PORTEU
Ordinador portàtil amb ratolí. Abans de realitzar el curs s’indicarà quin programa cal instal·lar.

LLOC DE TROBADA
Dissabte 29 de maig, a les 10 h, al Centre de Ciència i Tecnologia Forestal de Catalunya, (carretera de Sant Llorenç de Morunys a Port del Comte, km 2; Solsona – el Solsonès).

PREU
La matrícula per als socis de la ICHN, els de les entitats amb les quals té acords de col·laboració és de 25 €, per als altres inscrits és de 49 € (estudiants i aturats 35 €).D

PROGRAMA
Dissabte
10 h – 13 h. Introducció als drons (normativa; tipologies de drons; utilitats dels drons; introducció a la fotogrametria, índexs de vegetació i altres tècniques); exemples d’usos; tractament de la informació captada amb drons: incendis, plagues, seguiment de flora i fauna.

13 h – 15 h. Dinar de camp o en establiments de restauració propers.

15 h – 18 h. Sessió de vol: consells per fer volar drons, tipologies de sensors, tipologies de vols, planificar vols segons els objectius.

Diumenge
10 h – 13 h. Pràctica de fotogrametria; tractament digital de les imatges i de la informació obtinguda amb drons.

+info i inscripcions al web de la ICHN