Quatre trucs per fer fotografies del bosc més útils

El mapa d’Alerta Forestal va creixent a una velocitat extraordinària i ja són més de 300 les observacions que recull sobre processionària, ventades, nevades i sequera. Tot i això, algunes imatges no ens donen tanta informació com voldríem i alguns usuaris ens pregunteu com es podrien millorar. Aquí us resumim alguns consells per millorar les vostres fotografies i assegurar que es puguin utilitzar en els models matemàtics que fan els investigadors de l’equip:

  1. Activa el GPS abans de fer la fotografia. Així, la geolocalització queda guardada a la imatge i un cop la pugis a l’app-web ja s’ubicarà al mapa tota sola.
  2. Fes la imatge horitzontal i assegura’t que surt el bosc com a paisatge i no en detall. Per exemple, si només surt un arbre amb una bossa o una erugueta de processionària en un camí, no serà indicatiu de com està aquest bosc en general.
  3. Vigila que no quedi la imatge a contrallum o molt fosca, per tal que es puguin veure els arbres.
  4. Intenta que entrin en la foto el major número d’arbres possible. Els podrem comparar entre ells i ens ajudarà a valorar quin és el grau d’afectació d’aquest bosc.
Fotografia de bosc afectat per sequera al Maresme que reuneix els quatre trucs explicats. Autoria: José Luís Ordoñez.
Fotografia de bosc afectat per procesionària feta des d’un dron. Autoria: Biodiversity and Landscape Ecology lab.
Comparte esta noticia: